Malzemeler:
1 kg kıyma
1 bağ maydanoz
2 domates
2 patates
4 diş sarmısak
2 yemek kaşığı salça
2 bardak su
Margarin
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Maydanozu ince ince kıyın. Sarmısakları
dövün. 50 cm çaplı bir tepside kıymaya
katarak yoğurun. Tuzu ve karabiberini
katın. Malzemelerle yoğurulmuş
kıymayı, elle iyice bastırarak tepsiye
yayın. Domatesleri 4'er dilime bölerek
üzerine dizin. Yine patatesleri soyup
halkalar halinde doğrayarak tepsinin
kenarısıra dizin. Bu aşamada dilerseniz
taze biber parçaları da dizebilirsiniz.
Üzerlerine kaşığın ucuyla alınmış 4-5
parça margarin koyun. Hepsinin üstüne
suda eritilmiş domates salçasını dökün
ve kızgın fırına sürün
ARAP KEBABI
Malzemeler:
150 g kıyma
Çeyrek demet maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Yanmaz kağıt
Yapılışı:
Maydanozlar ince kıyılır. Sarmısaklar
dövülür. Tüm malzeme bir tepside
yoğurulur. 25x25 cm ebadında kesilmiş
yanmaz kağıdın üzerine daire şeklinde
basılır. Kızgın fırında pişirilir.
150 g kıyma
Çeyrek demet maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Yanmaz kağıt
Yapılışı:
Maydanozlar ince kıyılır. Sarmısaklar
dövülür. Tüm malzeme bir tepside
yoğurulur. 25x25 cm ebadında kesilmiş
yanmaz kağıdın üzerine daire şeklinde
basılır. Kızgın fırında pişirilir.
SAKIZ MURÇU
Çitlenbik (menengiç) ağacının
sürgünleridir. İlk defa yiyenlere tadı
buruk gelebilir. Mayıs aylarına özgü bir
yemektir.
Malzemeler:
500 g sakız murçu
1 soğan
4 yumurta
Yağ
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Sakız murçu yıkanıp doğranır, haşlanır
ve iyice sıkılarak suyu süzülür.
Tencerede eritilen yağa doğranmış
soğan ilave edilerek pembeleşinceye
kadar kavrulur. Suyu süzülmüş sakız
murçu katılarak bir süre pişirilir. Başka
bir tavada yağda yumurtalar pişirilir,
tuzu ve karabiberi katılır. Pişen
yumurtalar sakız murçuna katılarak
karıştırılır ve çok kısa bir süre daha
pişirildikten sonra servis yapılır.
Arzu edilirse üzerine sarmısaklı yoğurt
dökülebilir.
sürgünleridir. İlk defa yiyenlere tadı
buruk gelebilir. Mayıs aylarına özgü bir
yemektir.
Malzemeler:
500 g sakız murçu
1 soğan
4 yumurta
Yağ
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Sakız murçu yıkanıp doğranır, haşlanır
ve iyice sıkılarak suyu süzülür.
Tencerede eritilen yağa doğranmış
soğan ilave edilerek pembeleşinceye
kadar kavrulur. Suyu süzülmüş sakız
murçu katılarak bir süre pişirilir. Başka
bir tavada yağda yumurtalar pişirilir,
tuzu ve karabiberi katılır. Pişen
yumurtalar sakız murçuna katılarak
karıştırılır ve çok kısa bir süre daha
pişirildikten sonra servis yapılır.
Arzu edilirse üzerine sarmısaklı yoğurt
dökülebilir.
BAKLALI AŞ
Malzemeler:
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
2 orta boy soğan
Yarım kilo bakla
1 tatlı kaşığı pul biber
5 bardak su
Tuz
Yapılışı:
Soğanlar doğranır ve pembeleşinceye
kadar zeytinyağında kavrulur.
Ayıklanmış ve küçük doğranmış baklalar
da katılarak kısa bir süre daha
kavurulur. Pul biber ve tuzu da
katılarak 3 bardak su ilavesiyle
yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen
bakla yemeğine bulgur ilave edilir. 2
bardak kaynar su dökülerek yeniden
pişirilir. Suyu tam kurumadan ateşten
indirilir.
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
2 orta boy soğan
Yarım kilo bakla
1 tatlı kaşığı pul biber
5 bardak su
Tuz
Yapılışı:
Soğanlar doğranır ve pembeleşinceye
kadar zeytinyağında kavrulur.
Ayıklanmış ve küçük doğranmış baklalar
da katılarak kısa bir süre daha
kavurulur. Pul biber ve tuzu da
katılarak 3 bardak su ilavesiyle
yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen
bakla yemeğine bulgur ilave edilir. 2
bardak kaynar su dökülerek yeniden
pişirilir. Suyu tam kurumadan ateşten
indirilir.
FİRİKLİ AŞ
Malzemeler:
1 su bardağı bulgur
Yarım su bardağı firik
3 bardak su
Margarin
Şehriye
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Margarin tavada eritilir ve şehriyeler
kavrulur. Suyu ilave edilerek tuzu
ayarlanır. Bulgur ve firik tencereye
dökülür, karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
Ateşten indirdikten sonra karabiberi
serpilir.
1 su bardağı bulgur
Yarım su bardağı firik
3 bardak su
Margarin
Şehriye
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Margarin tavada eritilir ve şehriyeler
kavrulur. Suyu ilave edilerek tuzu
ayarlanır. Bulgur ve firik tencereye
dökülür, karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
Ateşten indirdikten sonra karabiberi
serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder